HTKA0100 Teknologiaseminaari

1 Yleistä tietoa opintojaksosta

2 Teemat ja esitysten ajankohdat

 

1 Yleistä tietoa opintojaksosta

Kuvaus

Teknologiaseminaari kuuluu JAMK:in Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman (Tiko) vapaavalintaisiin ammattiopintoihin. Opintojakson laajuus on 3 opintopistettä.

Oppimistavoitteet

Tavoitteena on että opiskelija laajentaa ja syventää web-sovelluskehityksen osaamistaan tutustumalla alan uusimpiin ja ajankohtaisimpiin teknologioihin. Opiskelija osaa esittää oppimansa teknologian selkeästi ja ymmärrettävästi, sekä suullisesti että kirjallisesti.

Edeltävät opinnot

Frontend- ja backend-sovelluskehityksen tulisi olla suoritettuna ennen kurssin alkua, tai vastaavat tiedot ja taidot hankittu muulla tavoin (Esim. TC-projekti).

Ajat ja paikat

Työskentely

Työskentelytavat ovat oppimateriaalin laadinta, työpajatyöskentely sekä omatoiminen harjoitustehtävien ratkaiseminen.

Suoritus

Opiskelijat valitsevat yksin tai 2-3 hengen ryhmissä teeman, josta laaditaan 1) Oppimateriaali web-sivulle. 2) Työpaja on Zoom-esitys, jossa opiskelijat ohjaavat kehittämiensä harjoitustehtävien tekemistä. 3) Kotitehtävät ovat ne harjoitustehtävät joita ei ehditä työpajassa tehdä.

Harjoitustehtävien ratkaisut palautetaan jokaisen osallistujan omaan palautuskansioon. Myös itse laadittujen harjoitustehtävien ratkaisut palautetaan sinne.

Opettaja vetää ensimmäisen työpajan.

1. Oppimateriaali

Oppimateriaali voi olla tekstiä, linkkejä, kuvia, videoita, koodiesimerkkejä yms. Oppimateriaalin kirjallisen osan muodon tulee olla Markdown. Materiaali tulee julkaista esim. Githubissa tai vastaavassa julkisessa git-repositoryssä. Oppimateriaaliin tulee sisältyä yksi tai useampia harjoitustehtäviä jotka suorittamalla voi perehtyä teemaan tarkemmin. Harjoitustehtävien suoritusajan pitäisi olla mielellään korkeintaan viisi tuntia. Oppimateriaalin laajuuden tulisi olla noin 2-4 A4-sivua näytöllä. Tässä esimerkki opettajan laatimasta materiaalista joka on laajuudeltaan maksimi. Koodiesimerkit eivät tule suoraan sivuille vaan ovat linkkien takana. Oppimateriaalissa tulee olla sisällysluettelo ja sen tulee edetä johdonmukaisesti peruskäsitteiden määrittelystä vaativampiin piirteisiin. Tehtävät ovat pääsääntöisesti materiaalin lopussa tai heti sen materiaalin osan jälkeen jossa tehtävään liittyvää asiaa on käsitelty.

2. Työpaja

Työpaja toteutetaan Zoomilla live-esityksenä ja työpajassa opiskelija ohjaa kehittämiensä harjoitustehtävien tekemistä, eli käytännössä tekee tehtäviä selostaen niiden toimintaa. Tavoitteena on tehdä työpajassa tehtävistä noin puolet. Osallistujat tekevät tehtäviä ohjatusti eli työpajan vetäjän avustamina ja voivat esittää kysymyksiä. Jäljelle jääneet tehtävät tehdään kotitehtävinä.

3. Kotitehtävät

Loput harjoitustehtävät jäävät kotitehtäviksi jotka tehdään itsenäisesti ja niiden ratkaisut palautetaan palautuskansioon itse laadittujen tehtävien ratkaisujen ja työpajassa tehtyjen tehtävien ratkaisujen jatkoksi.

Teeman valinta

Alla on mahdollisia teemoja mutta opiskelijat voivat myös ehdottaa omaa aihettaan. Oma teema pitää hyväksyttää opettajalla. Valintaperusteena on ajankohtaisuus, merkitys web-sovelluskehityksessä ja hyödyllisyys työllistymisen kannalta. Jos olet jo saanut opinnäytetyön aiheen tai harjoittelupaikan yrityksestä, kannattaa valita teema joka tukee opparia ja/tai harjoittelua. Teeman ei tarvitse liittyä JS-teknologioihin, vaan se voi olla myös esim. JavaEE, .NET tai PHP-sovelluskehitykseen liittyvä.

Arviointi

Kurssin esitykset ja laadittu materiaali sekä tehtävien ratkaisut arvioidaan.

Ohjaus

Kurssilla on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta Zoomin välityksellä.

2 Teemat ja esitysten ajankohdat

  1. Tommi Tuikka: Web-sovellusten arkkitehtuuriratkaisut - xxxx

***